top of page
1. harta cursei
 

Transylvania 30k

          Masivul Bucegi se intinde spectaculos intre valea Prahovei, in est si valea Branului, in vest si reprezinta locul desfasurarii curselor Transylvania 100.  
Hartile noastre sunt produse de catre firma specializata in acest domeniu, Muntii Nostrii - hartile detaliate si informative vor fi publicate pe pagina evenimentului. Toti concurentii vor primi in pachetul de start o harta imprimata color a rutelor, impreuna cu descrierea diferitelor marcaje turistice permanente ce trebuie urmate. Portiunile care se parcurg pe timp de noapte, vor avea benzi fosforescente si lampi de semnalizare.   
De asemenea, va fi pusa la dispozitie o descriere a rutelor, plus traseul descarca GPS a fiecarei rute.​


1. HARTA CURSEI

2. PROFILUL CURSEI

3. DETALIILE CURSEI

4. TIME CHARTS

5. DESCRIEREA CURSEI

<<inapoi la curse

 
Harta 30k 2022.jpg
Profil 30k 2022.jpg
 
Categorie: cursa de skyrunning cu dificultate ridicata
Distanta: 30 kilometri
Diferenta de nivel: 2365 metri
Start: 09:00 am, 25 mai 2024 (Castelul Bran)
Limita de timp: 12 ore
Cel mai bun/ slab timp: 3h47/ 15h30
Locuri limitate: 500 concurenti
Puncte de control: 3

 
TIME CHARTS

Location
Malaiesti
Poiana Gaura
Poarta

Finish


Inter distance
13.0 km
6.2 km
5.3 km

5.7 km


Cumul distance
13.0 km
19.2 km
24.5 km

30.2 km


Altitude
1720 m
1520 m
1030 m

750 m


Fastest
1h46
2h46
-

4h00


Slowest
4h55
7h42
-

12h12


Time limit
13:00
-
-

21:00


Checkpoint
T1 - food/ drinks
T2 - food/ drinks
T3 - drinks
T4 - food/ drinks


   Descriere generala:
 
     Traseul de 30 km se inscrie in categoria curselor de auto semisuficienta, relieful fiind deosebit de dificil, cu ascensiuni si coborari abrupte pe toate tipurile de drum si poteci, inclusiv portiuni stancoase cu lanturi si avand o diferenta de nivel de peste 2360 m. Traseul, pe scurt, urmeaza ruta de mai jos:
     Castelul Bran (plecare) - sat Poarta (2 km de asfalt pana la Podul Oprisului) - Saua Tiganesti (prin Clincea, marcaj alb cu banda rosie) - Cabana Malaiesti (marcaj alb cu banda galbena) - Hornurile Malaiesti (marcaj alb cu banda albastra) - Poiana Gaura (prin Valea Gaura, marcaj cu cruce rosie) - bariera sat Poarta (marcaj cu cruce rosie) - Castelul Bran - sosire (pe Muchia Grajdului, poteca nemarcata, clara).
 
   Descriere pe larg:
 
     Cursa de 30 km pleaca din curtea Castelului Bran si dupa 2 km de asfalt prin satul Poarta, la Podul Oprisului, o coteste la stanga si urmeaza un drum de tara abrupt pana la liziera padurii. De aici urmeaza o portiune de urcare domoala pana la baza traseului spre Saua Tiganesti, prin Clincea. Odata cu marcajul cu banda rosie incepe si o urcare sustinuta prin padure si apoi prin golul alpin, pana la refugiul Tiganesti (2195 m), de aproximativ 5 km, cu o diferenta de nivel de 1100 m. De la refugiul Tiganesti, traseul paraseste marcajul cu banda rosie si coboara in stanga spre cabana Malaiesti pe marcajul cu banda galbena, via Lacul Tiganesti si Padina Crucii - aproximativ 3,5 km, cu o diferenta de nivel de 500m. De la punctul de control si realimentare cabana Malaiesti (1720 m) traseul continua cu o urcare abrupta pe poteca de piatra si pe alocuri inierbata, prin Valea Malaiesti - aproximativ 2 km, cu o diferenta de nivel de peste 600 m, marcaj cu banda albastra - terminindu-se la iesirea din Hornurile Malaiesti (2378 m) - cel mai inalt punct al cursei. Tot aici, cursa de 30 km se desparte de cele de 50 km, 80 km si 100 km, care continua spre Varful Omu. Imediat dupa iesirea din Hornul Malaiesti incepe o coborare abrupta si dificila prin Valea Gaura, de aproximativ 3,5 km, cu o diferenta de nivel de 800 m, marcaj cu cruce rosie. In partea a doua a acestei coborari exista doua portiuni dificile, unde concurentii vor trebui sa se foloseasca de lanturile instalate pentru a trece in siguranta mai departe. la capatul coborarii, concurentii isi vor putea reimprospata fortele la punctul de control din Poiana Gaura (1520 m). De aici traseul urmeaza o curba descendenta pana la sosire, exceptie facand scurtele urcari la Saua Polite si pe Muchia Grajdului. Astfel, traseul va urma marcajul cu cruce roșie prin pădure (7 km) și o porțiune de drum forestier. De aici, pe ultimii 4,5 km, pentru a evita traficul de pe Valea Poarta, cursa continuă, cotind la stânga și urcând o potecă de pe Muchia Grajdului, pe unde se ajunge la Sala de Sport. Ultimii 200 m se parcurg paralel cu DN 73, sosirea fiind în curtea Castelului Bran cu intrare la dreapta prin Vama Branului.
 
   Dificultati:
 
     - prima ascensiune : Castelul Bran (750 m) - Saua Tiganesti (2195 m), 9 km cu o diferenta de nivel de 1450 m;
     - coborarea din Padina Crucii la cabana Malaiesti;
     - ascensiunea pe ultimii 350 m din Hornurile Malaiesti;
     - coborarea pe lanturi in Valea Gaura - 2 sectiuni, de 20 m, respectiv de 40 m;
     - coborarile lungi care urmeaza ascensiunilor sunt foarte dificile pentru muschi si articulatii.
 
   Puncte de control:
 
     - Cabana Malaiesti (km 13) - alimente, fructe, apa, bauturi energizante;
     - Poiana Gaura (km 19) - alimente, fructe, apa, bauturi energizante;
     - Poarta (km 24) - apa, bauturi energizante.

 
2. profilul cursei
3. detaliile cursei
4. time charts
5. descrierea cursei
bottom of page