Transylvania 20k
   Masivul Bucegi - se intinde spectaculos intre valea Prahovei, in est si valea Branului, in vest - reprezinta locul desfasurarii curselor Transylvania 100.
   Hartile noastre sunt produse de catre firma specializata in acest domeniu, Muntii Nostrii - hartile detaliate si informative vor fi publicate pe pagina evenimentului. Toti concurentii vor primi in pachetul de start o harta imprimata color a rutelor, impreuna cu descrierea diferitelor marcaje turistice permanente ce trebuie urmate. Pe portiunile ce vor fi parcurse pe timp de noapte de catre concurenti, se vor regasi benzi fosforescente si lampi de semnalizare.
   De asemenea, va fi pusa la dispozitie o descriere a rutelor, plus traseul descarca GPS a fiecarei rute.
1. HARTA CURSEI
2. PROFILUL CURSEI
3. DETALIILE CURSEI
4. TIME CHARTS
5. DESCRIEREA CURSEI
<<inapoi la curse
Transylvania 20k harta si profilul cursei - Muntii Bucegi
Transylvania 20k harta si profilul cursei - Muntii Bucegi
 
Categorie: semi-maraton cu dificultate medie
Distanta: 22 kilometri
Diferenta de nivel: 1230 metri
Start: 11:00 am, 29 mai 2021 (Moieciu de Sus - Valea Bangaleasa)
Limita de timp: 8 ore
Cel mai bun/ slab timp: 2h06/ 7h44
Locuri limitate: 300 concurenti
Puncte de control: 2
TIME CHARTS
Location
Grohotis
Poiana Gutanu
Finish
Inter distance
5.0 km
4.5 km
13.0 km
Cumul distance
5.0 km
9.5 km
22.5 km
Altitude
1760 m
1600 m
750 m
Fastest
0h37
0h51
2h06
Slowest
1h44
2h35
7h44
Time limit
-
15:00
19:00
Checkpoint
T1
T2 - food/ drinks
T3 - food/ drinks
Descriere generala:
   Cursa Transylvania 20k se inscrie in categoria curselor de auto semisuficienta, relieful fiind de dificultate medie, cu ascensiuni si coborari abrupte pe toate tipurile de drumuri si poteci, avand o diferenta de nivel de 1230 m. si o lungime de 22 km. Traseul, pe scurt, urmeaza ruta de mai jos:
   Moieciu de Sus, Bariera Valea Bangaleasa, – Grohotis (marcaj cu cruce rosie) – Poiana Gutanu (cabana de vanatoare, marcaj cu banda rosie) - Poiana Gaura (marcaj cu triunghi albastru) - bariera sat Poarta (marcaj cu cruce rosie, prin Saua La Polite) – sosire, Castelul Bran – (pe Muchia Grajdului, poteca nemarcata, clara)
 
Descriere pe larg:
 
   Cursa de 20k pleaca de la bariera din capatul Vaii Bangaleasa, din Moieciu de Sus si urmeaza traseul marcat cu cruce rosie, pe un drum forestier, cale de 2 km si apoi o urcare abrupta prin padure (2,5 km cu diferenta de nivel de aproximativ 650 m) pana intalneste traseul cu banda rosie, in golul alpin, la Grohotis, cel mai inalt punct al cursei - 1760m. De aici, coteste la stanga si urmeaza acelasi traseu cu cel al cursei de 50km, coborand aproape continuu prin golul alpin si portiuni de padure, pe banda rosie, aproximativ 3km, pana la cabana de vanatoare din Poiana Gutanu, de unde coteste la dreapta, pe traseul marcat cu triunghi albastru, unde concurentii isi vor reimprospata fortele, pana la Poiana Gaura (km 11 al cursei). De aici traseul urmeaza o curba descendenta pana la sosire, exceptie facand scurtele urcari la Saua Polite si pe Muchia Grajdului. Astfel, traseul va urma marcajul cu cruce roșie prin pădure (7 km) și o porțiune de drum forestier. De aici, pe ultimii 4,5 km, pentru a evita traficul de pe Valea Poarta, cursa continuă, cotind la stânga și urcând un drum forestier de pe Muchia Grajdului, pe unde se ajunge la Sala de Sport. Ultimii 300 m se parcurg paralel cu DN 73, sosirea fiind în curtea Castelului Bran.
 
Dificultati:
 
   - prima ascensiune: Bariera Valea Bangaleasa – Grohotis (1760 m alt.) – km 5, cu o diferenta de nivel de 700 m;
   - coborarea Saua La Polite (1650m) – bariera sat Poarta (970m);
   - coborarile lungi care urmeaza ascensiunilor sunt foarte dificile pentru muschi si articulatii.
 
Puncte de control:
 
   - Grohotis (km 5) - control
   - Poiana Gutanu (km 9) - alimente, fructe, apa, bauturi energizante