top of page
NOUTATI
01.10.2023The wait is finally over, entries for our 9th edition are now live! Five races along the spectacular high-level trails of Transylvania, one of the most beautiful and mysterious regions of eastern Europe. Starting and finishing in the shadow of Dracula's Castle - Bran, the races visit mountain cabin checkpoints and include some of the highest peaks and best trails the famous Bucegi Range has to offer.
 
01.10.2023 - The clock is ticking! Entries for our 9th edition will open tonight at 24:00 (local time - GMT+2). Stay close and book your place for a memorable race! Last year we've welcomed over 50 nationalities so we were wondering, where will you be coming from next year?
 
21.09.2023Only ten days to go until entries open for the 2024 edition of our Transylvania 100 races! The entry system goes live on October 1st.All our races will start on May 25th 2024 from Bran Castle – 20k trail, 30k skyrace, and 50/ 80/ 100k ultras.And for our running friends all over Europe, we’ve got some great news! The long-awaited new Brasov-Ghimbav Airport is now OPEN.Only 25km from Bran, it’s a short taxi ride away (approx. 20 euros fare), so you don’t have to fly into Bucharest or Sibiu and rent a car, take a train etc. Of course you can still fly via Bucharest, Sibiu and Cluj, or take a train to Brasov.
 
02.05.2023Haven't you made plans for the last weekend of May yet? We have great news for you, we have extended the registration period until May 18th. So we are looking forward to welcoming you at Bran Castle along competitors from over 40 countries on May 27th!
 
08.04.2023 - Haven't booked your place yet? There are only 150 places left with the SportHG technical t-shirt included in the participation kit!
 
03.04.2023 - We all love the good news, so we have another one for you. There will be a limited number of entries that will still receive the technical t-shirt in their participation kit although the deadline is gone, depending on the available stock. Be quick and grab this cool t-shirt from our sponsor SportHG! 
 
28.03.2023 - Nu rata ultimele zile de inscrieri cu tricoul tehnic de la SportHG asigurat in kit-ul tau de participare! Inscrie-te pana la data de 1 aprilie si te vei bucura de noul tricou in curand. Te asteptam in data de 27 mai la Castelul Bran alaturi de concurenti din intreaga lume! 
 
17.03.2023 - Nearly 1000 runners from over 40 countries are already registered for our 8th edition, on May 27th! This year you got the choice of 5 race distances, from the 20k trail race to our 100k queen race. Book your place and meet us at the start line at Bran Castle!
     27.02.2022 - Au mai rămas doar trei zile până la data noastră limita de decizie în legătură cu participarea la ediția de anul acesta a curselor Transylvania 100. Dacă te numeri printre cei care și-au transferat locul pentru 2022, te rugăm să verifici dacă numele tău de familie apare în lista de înscriși de pe website. În cazul în care NU te regăsești în lista, va fi necesar să îți confirmi locul printr-un e-mail către registration@transylvania100k.com.
     Dacă ești pe lista de înscriși, înseamnă că locul tău este confirmat pentru ediția de anul acesta, din 28 mai 2022.
     De asemenea, pentru înscrierile noi, 1 martie este data limită pentru tricoul tehnic de la SportHG, asigurat în kit-ul de participare. Așa că dacă îți dorești unul, nu rata data limită!
     Pregătirile sunt în toi pentru această ediție, iar după o îndelungată pauză, suntem nerăbdători să va întâmpinăm cu drag pe toți în curând la Castelul Bran!
     26.01.2022 - VESTI BUNE tuturor! Dacă nu te-ai înscris încă, tocmai am deschis câteva locuri suplimentare pentru toate cursele noastre, pentru a permite noilor concurenți și celor anterior inscrisi să-și garanteze locul.
     Până acum, cursele 30k, 50k și 100k erau pline - așa că grăbiți-vă dacă doriți unul dintre aceste noi locuri.
     Dacă ati optat pentru transferul inscrierii din anii precedenti, vă rugăm să verificați mai întâi dacă numele vostru apare in lista de inscrisi; dacă nu, trebuie să ne trimiteți un e-mail la registration@transylvania100k.com.
     Așteptăm cu nerăbdare să vă vedem pe toți la Bran în luna mai!
     30.09.2021 -AȘTEPTAREA a luat în sfârșit! Suntem bucuroși și mândri să anunțăm ca înscrierile pentru ediția 2022 a curselor Transilvania 100 vor fi deschise mâine - 1 octombrie la 6 a.m.
     Desigur, dacă ați optat pentru transferul inscrierii, vă rugăm să verificați lista de inscrisi de pe website pentru a vedea dacă locul vostru este deja confirmat, altfel vă rugăm să completați un alt formular de inscriere (fara plata, bineinteles) și vă vom confirma noi locul.
     Așteptăm cu nerăbdare să revedem prietenii noștri alergători din întreaga lume în luna mai, la Castelul Bran. Până atunci, drumuri bune și antrenamente excelente!
     27.03.2021 - Cu inimile grele vă scriem pentru a vă informa despre anularea ediției 2021 a curselor Transylvania 100.
     La fel ca noi, suntem siguri că nu v-ați imaginat niciodată că, la 12 luni de la primele restrictii din cauza Covid-19, ne vom confrunta cu o situație similară în primăvara anului 2021.
     Cu toate acestea, pericolul crescând a unui al treilea val de infecții în Europa a devenit o realitate cruntă în ultima săptămână și, în calitate de organizatori de curse, suntem conștienți de responsabilitățile noastre față de voi, față de voluntarii noștri și față de locuitorii Transilvaniei.
     În ultimele 30 de zile, incidența infecțiilor cu Covid-19 în judetul Brașov s-a dublat, iar vârful valului este așteptat să fie la mijlocul lunii mai. În plus, este deplin recunoscut faptul că deplasarile - nu doar la nivel internațional, ci și la nivel regional - sunt una dintre cauzele majore ale răspândirii virusului.
     După o profunda analiză și discuții continue cu autoritățile locale și centrale, cu profesioniștii din domeniul sănătății, nu am putut spune cu certitudine că evenimentul nostru - în ciuda protocoalelor de sănătate prezentate în e-mailul recent transmis concurentilor - nu ar risca răspândirea în continuare a virusului și variante posibile și, la fel ca în 2020, acesta nu a fost un risc pe care l-am putea lua în considerare.
     Ne pare rău să anunțăm această anulare și sperăm să înțelegeți că am avut puține opțiuni cu o nouă carantină, multe restricții la orizont și fară un cadru legal - este, pur și simplu, singura acțiune corectă în aceste circumstanțe.
     Am decis ca următoarea ediție a curselor noastre sa fie programată pentru 28 mai 2022, iar toate locurile confirmate pentru ediția din acest an vor fi păstrate până atunci - nu este nevoie să ne contactați, locul vostru este asigurat.
     Dacă, în schimb, preferați să concurați în 2023 sau 2024, vă vom pastra locul până atunci - trebuie doar să ne trimiteți un e-mail la registration@transylvania100k.com și să ne anunțați. Dacă preferați o rambursare, va rugam sa consultați politica noastră de pe website. Noul termen limită de decizie va fi 1 martie 2022, deci nu trebuie să vă faceți griji, aveți suficient timp pentru a vă decide.
     În cele din urmă, vă mulțumim pentru răbdarea din această perioadă lungă și dificilă pentru toată lumea. Sperăm sincer să vă revedem pe toți la linia de start din Bran în 2022, în vremuri mai bune pentru toți.
     14.03.2021 - Toți concurenții au primit ultimele noastre noutati prin e-mail - vă rugăm să verificați căsuța de e-mail.
     Acesta prezintă protocoalele noastre de sănătate planificate, precum și monitorizarea foarte atentă a situației Covid-19 din Bran și zonele înconjurătoare.
     După cum se explică în e-mail, dacă amânarea va fi considerată necesară, ne angajăm să luăm această decizie până cel târziu la 31 martie. Între timp, vă dorim spor la antrenamente și multă sănătate. Rămâneti in siguranta!
     01.03.2021 - Nu ratați tricoul nostru fain al cursei din kit-ul vostru de participare, astăzi este ultima zi în care vă puteți confirma locul pe website-ul nostru și primi un tricou tehnic de la SportHG!
     De asemenea, dacă doriți să va pastrati inscrierea pentru una din edițiile noastre viitoare din 2022 sau 2023 sau să aplicati pentru rambursarea inscrierii conform Regulamentului nostru de pe website, termenul limită este astăzi, până la miezul nopții! Pentru instrucțiuni, vă rugăm să verificati newsletterele noastre anterioare, de la registration@transylvania100k.com
     Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm pe toti în curând la Castelul Bran!
     22.02.2021 - A mai ramas doar 1 saptamana in care te poti inscrie si primi in kit-ul de start unul din tricourile noastre faine! Comanda noastra va pleca la SportHG in data de 1 martie, asa ca fii rapid!
     10.02.2021 - Nu rata tricourile noastre faine din acest mai, au mai ramas 3 saptamani in care te poti inscrie si primi unul in kit-ul de participare! Comanda noastra va pleca la SportHG in data de 1 martie, asa ca fii rapid!
     PS - daca ti-ai transferat inscrierea pentru editia de anul acesta si nu te regasesti pe lista de participanti, te rugam sa urmezi instructiunile transmise in ultimele noastre newslettere pentru a-ti confirma locul.
     22.01.2021 - DOAR 4 luni ramase pana la weekendul cursei, iar 70% dintre locuri sunt deja ocupate!
     Daca nu te-ai inscris inca si doresti sa primesti un tricou tehnic de la SportHG in kit-ul tau de start, inscrie-te pana la data de 1 martie!
     Daca ti-ai transferat inscrierea de anul trecut, te rugam sa verifici lista de inscrisi de pe website-ul nostru - in cazul in care nu te regasesti in aceasta, te rugam sa urmezi pasii transmisi in ultimele noastre newslettere.
     Asteptam cu nerabdare sa va intampinam pe toti in curand la Castelul Bran, gata de inca o aventura!
     31.12.2020 - În primul rând, dorim să vă mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat în aceste momente ciudate pe care le-am văzut anul acesta și dorim să vă dorim un an nou fericit, oriunde v-ați afla în lume acum, un an plin de noi obiective și realizări!
     Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem în curând la Castelul Bran, în luna mai, la cea de-a șaptea ediție a curselor noastre!
     30.10.2020 - Anul acesta a fost unul dificil pentru toți dintre noi, un an în care a trebuit să ne adaptăm la noile condiții de viață, iar uneori chiar să renunțăm la lucrurile ce ne aduceau plăcere, precum participarea la competițiile de alergare montană mult îndrăgite.
     Sperăm ca lucrurile să se îndrepte în anul ce urmează, să ne putem bucura pe deplin de ceea ce iubim să facem și să ne revedem sănătoși și voioși, din nou, la Castelul Bran.
     La sfârșitul acestei săptămâni, duminică, în data de 1 noiembrie, vom relua înscrierile pentru cea de a șaptea ediție a curselor noastre ce se va desfășura în data de 29 mai 2021.
     De asemenea, mâine vom transmite tuturor concurenților ce au fost înscriși anul acesta procedura de reînscriere pe e-mail cât și procedura de păstrare a înscrierii pentru edițiile viitoare.
     Va așteptăm cu drag la o nouă ediție și vă dorim spor la antrenamente în această lungă perioadă, rămâneți în siguranță și sănătoși!
     06.08.2020 - Am muncit, am plănuit, am urmărit situația îndeaproape și nu în ultimul rând am sperat, la fel ca toți concurenții noștri, că va fi posibilă ediția din acest an a curselor Transylvania 100.
     Din păcate, în urma trendului ascendent din România al cazurilor de Covid-19 din ultimele 10 zile și în urma consultărilor cu autoritățile cât și cu direcțiile de sănătate publică trebuie să va informăm, cu mare regret, că suntem nevoiți să anulăm ediția din acest an.
     Privind înapoi, la începutul lunii iunie, situația privind pandemia părea încurajatoare, numărul cazurilor noi la nivel național era în jur de 100. Astăzi, numărul acestora s-a multiplicat considerabil, ajungând la peste 1300, Brașovul fiind printre cele mai afectate județe din țară.
     De asemenea, numărul mare de noi infectari cât și numărul mare de decese provocate de acestea a adus România în zona roșie pentru multe țări europene și nu numai. Astăzi, există numeroase interdicții de călătorie către și dinspre România, iar acestea, cel mai probabil, se vor înmulți în continuare.
     După cum suntem siguri că înțelegeți, această situație este fără precedent la nivel mondial, și se pare că trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a combate această pandemie.
     Cu toată sinceritatea, nu putem spune că mergând înainte, organizarea cursei nu va cauza un risc mărit de infectare în rândul concurenților, suporterilor, voluntarilor și, bineînțeles, în rândul localnicilor din zona concursului. După cum sperăm că sunteți de acord, acesta ar fi fost un risc de neacceptat. Mai mult decât orice, avem nevoie de solidaritate și chibzuință în aceste momente.
     Astfel, echipa noastră a decis că înscrierile rămase confirmate pentru septembrie sau păstrate pentru anul viitor să fie valabile la oricare dintre edițiile curselor noastre din 2021, 2022 cât și 2023. De asemenea, cei care doresc să aplice pentru refund-ul de 70%, ne pot trimite un e-mail la adresa registration@transylvania100k.com și vom încerca cât de curând posibil să dăm curs solicitărilor.
     A fost un an dificil atât pentru noi cât și pentru voi deopotrivă, un an în care am fost nevoiți să renunțăm la a participa la concursurile preferate de alergare montană, un an în care am fost nevoiți să ne anulăm planurile de călătorie, dar ne punem nădejdea că în anul ce urmează să ne putem bucura de aceste lucruri fără restricții.
     Până data viitoare vă dorim spor la antrenamente, liniște sufletească și cel mai important sănătate vouă și celor dragi din jur!
     15.06.2020 - Astăzi este ultima zi în care puteți alege una dintre următoarele trei opțiuni prin e-mail la registration@transylvania100k.com:
          1. Păstrarea înscrierii pentru evenimentul amânat la data de 19 septembrie 2020. Fără costuri.
          2. Transferul înscrierii de anul acesta pentru ediția de anul viitor programată la data de 29 mai 2021. Fără costuri.
          3. Returnarea a 70% din contribuția plătită la înregistrare.
     Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pentru a vă exprima alegerea. Dacă ne-ați trimis deja un e-mail, nu este necesar să trimiteți un alt e-mail. În cazul în care nu primim niciun e-mail de la voi pana la miezul noptii, vom considera că veți concura la cursa din 19 septembrie.
     15.06.2020 - Vești bune din partea partenerilor noștri tehnici din Spania - SportHG - am extins din nou termenul pentru tricourile cursei de compresie până la 10 iulie. Așadar, dacă doresti să primesti un tricou cool în kitul de participare, inscrie-te pe website-ul nostru până la data limită. Salvează data!
     11.06.2020 - Mai sunt doar 5 zile până la data limită pentru transfer sau rambursare de la evenimentul nostru din mai! Vă rugăm să ne informați prin e-mail la registration@transylvania100k.com dacă doriți:
          1. Mențineți înregistrarea pentru evenimentul amânat pe 19 septembrie 2020. Fără costuri.
          2. Amânarea înregistrării din acest an la ediția de anul viitor la 29 mai 2021. Fără cost.
          3. Rambursarea a 70% din contribuția inițială de intrare.
     Termenul limită pentru o decizie este 15 iunie! Așteptăm cu nerăbdare să ne vedem în curând la Castelul Bran!
     24.04.2020 - În primul rând, sperăm că acest e-mail vă găsește pe dvs., familia dvs. și prietenii în stare de sănătate bună.
     Ca și noi, suntem siguri că sunteți foarte preocupați de efectul virusului Covid-19 asupra tuturor aspectelor vieții de zi cu zi - inclusiv, desigur, participarea noastră la evenimentele de alergare montană pe care le iubim.
     Știți deja că evenimentul inițial 2020 din 16 mai este amânat până pe 19 septembrie. După acest anunț, am oferit concurenților trei opțiuni:
          1. Păstrarea înregistrării pentru evenimentul amânat la 19 septembrie 2020. Fără costuri.
          2. Amânarea înregistrării din acest an la ediția de anul viitor la 29 mai 2021 (termenul de decizie din 16 mai 2020). Fără costuri.
          3. Rambursarea a 70% din contribuția inițială de intrare (termenul de decizie din 16 mai 2020).
     Din cauza incertitudinii care există încă, prelungim termenul pentru luarea unei decizii până pe 15 iunie. Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pentru a vă exprima alegerea. Dacă ne-ați trimis deja un e-mail, nu este necesar să trimiteți un alt e-mail. În cazul în care nu primim niciun e-mail de la dvs., presupunem că veți concura la cursa pe 19 septembrie.
     Momentan, ne ocupăm cu planificarea acestui eveniment și sperăm, ca și tine, ca până în septembrie să fie sigur și restricțiile de călătorie să fie ridicate. În cazul în care nu este posibil, vom oferi din nou o amânare pentru 2021 (fără costuri) sau o rambursare de 70% a contribuției de intrare. Deci nu trebuie să vă faceți griji!
     În cazul în care cunoașteți pe cineva care ar dori să ruleze în septembrie, dar nu a intrat deja, putem anunța că sistemul de intrare online se va deschide din nou pe 1 iunie.
     Vă dorim toate cele mai bune urări pentru dumneavoastră în această perioadă dificilă și, desigur - dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj.
     10.04.2020 - Am primit o mulțime de mesaje și e-mailuri de la noi participanți, cu întrebări despre cursa din septembrie, astfel încât putem anunța astăzi că inscrierile se vor redeschide la 1 iunie.
 
     16.03.2020 - Cu mare regret, trebuie să vă informăm că datorită situației actuale privind răspândirea pandemiei Covid-19, cea de a șaptea ediție a curselor Transylvania 100 va fi amânată pentru data de 19 septembrie 2020.
     Astăzi, 16 martie, Guvernul României a decis instaurarea stării de urgență și, de asemenea, a luat o serie de măsuri care includ restricții privind desfășurarea evenimentelor cât și izolarea persoanelor pentru o perioadă de 14 zile care vin din țări cu minimum 500 de cazuri de coronavirus.
     Aceste măsuri și incertitudini legate de evoluția pandemiei Covid-19 fac imposibilă organizarea concursului Transylvania 100, la dată inițial planificată de 16 mai 2020. După cum vă puteți imagina, am monitorizat situația 24/7 de la apariția focarului în Europa sperând că va fi posibilă desfășurarea concursului în forma lui inițială.
     Deși am aplicat, nu am primit avizul Direcției de Sănătate Publică, iar restricțiile luate de către Guvernul României cât și cele la nivel global sunt din ce în ce mai drastice cu fiecare zi care trece.
     În calitate de organizatori de cursă, avem datoria de a proteja sănătatea și bunăstarea concurenților noștri, precum și o necesitate de a respecta bunăstarea rezidenților locali.
     Sperăm să înțelegeți că Transylvania 100 este un eveniment la care participă concurenți din peste 50 de țări din întreagă lume, așadar un alt motiv pentru care am luat decizia amânării cu două luni înainte de eveniment este aceea de a oferi concurenților o șansă corectă de a-și rearanja rezervările și cazările la hoteluri acolo unde este posibil.
     Mergând înainte, putem oferi concurenților una din următoarele trei opțiuni:
  1. Păstrarea înscrierii pentru evenimentul amânat la data de 19 septembrie 2020 fără niciun cost suplimentar.
  2. Transferul înscrierii de anul acesta pentru ediția de anul viitor programată la data de 29 mai 2021 (până la data limită de 16 mai 2020) fără niciun cost suplimentar.
  3. Returnarea a 70% din contribuția plătită la înregistrare (până la data limită de 16 mai 2020)
     Procedurile pentru amânarea sau anularea înregistrării vor fi trimise prin e-mail către fiecare dintre participanți, cât mai curând posibil.
     În cele din urmă, ne pare rău că trebuie să amânăm data concursului, dar sperăm să vă dați seama că nu am avut de ales. De asemenea, ne cerem scuze concursurilor peste care ne vom suprapune în luna septembrie.
     Mulțumim pentru înțelegerea tuturor celor implicați în evenimentul Transylvania 100 asupra acestei dificile decizii de amânare. Aceasta este o problemă serioasă de sănătate publică la nivel global și considerăm că deciziile luate garantează o mai mare siguranță.
     07.03.2020 - ref: Coronavirus.  The Transylvania 100 Organising Team is closely monitoring the situation, but at this stage all events are scheduled to go ahead as planned. Of course, we realise this is an ever-changing situation, so in the meantime we would urge competitors to check their travel insurance policy, and also to regularly monitor their own country's official travel advice. In the event of any change by us to the current schedule, we will, of course, inform all competitors directly via email.
     01.03.2020 - Great news from our partners SportHG, we have managed to extend the technical t-shirt deadline until March 10th 2020, so if you haven't registered yet on our website you can still register and receive your t-shirt in the participation kit. 10 days left so don't miss it again!
     29.02.2020 - LATEST NEWS - in the last couple of days we have received a lot of requests about our entry limits so we have decided to open a few more places in each race distance, so everybody can get the chance to take part in our Transylvanian races, but be quick because they are going at record speed this year!
     12.02.2020 - 3 months to go until race weekend and it seems that once again we'll have a fully booked edition, nearly 90% of the places are now booked.
     30.01.2020 - Three months and a half left until race weekend and soon we'll reach this year's edition entry limits, only 300 places left for all the five races with the 100k and 50k nearly fully booked. Also keep in mind, if you want to receive the technical SportHG t-shirt in your start kit you have one month left to register!
     04.01.2020 - 4 months left into open registrations and 70% of the seventh edition places are already booked! Also keep in mind, if you want to receive the technical SportHG t-shirt in your start kit you have to register before March 1st, so save the date!
     10.12.2019 - Over 50% of the places are now booked for the 7th edition of the Transylvania 100 races.
     03.11.2019 - Only two months into registrations and 40% of the places are already booked for the next year's edition of our mountain races.
     01.09.2019 - Entries for the seventh edition of the Transylvania 100 races, on May 16th 2020, are now live! Sign up now to book your starting place in one of our five race distances – 20k, 30k, 50k, 80k and 100k. 
     20.08.2019 - Our 2020 routes have been approved by the International Trail Running Association (ITRA) you can check it at the following link.
t100k_2018 (390 of 790).jpg
bottom of page